onsdag 18 augusti 2010

Blodsockerkurva

Nu har vi tagit en blodsockerkurva! Nja, vi har lyckats med att ta tre blodprov på samma dag. Det ligger mellan 6,0 och 7,2. Jag har haft telefonkontakt med veterinären som tyckte det var bra. Däremot hade jag inte tagit nåt av proven på morgonen så det ska göras. Kanske kan vi minska insulinet, vi får se.
Hjärter börjar bli sitt "gamla" jag igen, kul att se. Vilket innebär skälla på grannens katter, busa med Kino och ljudligt säga ifrån när det är matdags.
Idag har även Pernilla och jag besökt Veterinärmuséet i Skara.
Utställningen är uppfräschad och lokalerna omgjorda. Vi blev mottagna av Göran Jönsson och försedda med hörlurar och en liten mp3-spelare. Sedan kunde vi gå runt med "egen" guide och titta på allt från konstiga verktyg för åderlåtning till att se en film om Peter Hernquist. Vi såg också en härlig film om människans samverkan med djuren genom tiderna. Jättefin!
Längst ner i källaren kan man också se stenar från grunderna av franciskanerklostret Sankta Katarina som låg här på 1200-talet. Skara är som bekant "fullt" av gamla ruiner från kloster och borgar. Men det är en annan historia.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar