tisdag 3 augusti 2010

Glukosmätare är luriga

Vi har varit och tagit blodprov på Hjärter, blodsockret låg på 19 vilket ju är för högt. Vi ska dock inte ändra på några insulindosor än utan avvakta. Blodsockret kan stabilisera sig när kroppen upptäcker att livmoder är borta.
För att ha mer koll på blodsockerkurvan ska vi själva ta blodprov på henne under en 12 timmars period. Vi har skaffat en liten glukosmätare och satte igång. Pernilla var modigast och testade sig själv först, hennes blodsocker var perfekt. Mitt var också ok, när jag tog mod till mig. Det kändes inte alls, nästan inte i alla fall.
Så var det Hjärters tur. I örat testade vi, tyckte det lät svårt med läppen. Men det var ju omöjligt, vi fick ut bara en pytteliten droppe, alldeles för lite att mäta. Vi fick sticka flera gånger! Som tur var kändes det nog inte för hon reagerade inte nämnvärt när vi höll på. Oj, vad svårt det var! Till slut fick vi ett värde, på insidan av läppen. Blodsockret låg på 21 och det anade vi ju att det skulle vara högt. När vi var klara hade vi gjort slut på åtta av de tio mätstickorna som följde med mätaren. Ock de var ju inte billiga de heller upptäckte vi.
Ja, ja, allt får väl gå under den gemensamma konkursen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar